Gravsten

Gravstenar

En gravsten är ett minnesmärke under en lång tid. En gravsten berättar om den som ligger i graven eller bara med namn bekräfta vem som är gravsatt. Innan en gravsten eller annat minnesmärke får resas på graven skall det godkännas av Kyrkogårdsförvaltningen.

Beroende på vilket material, färg och form som väljs varierar uttrycket från sten till sten och är ett personligt val.

Både materialet och placeringen av stenen på kyrkogården påverkar framtida underhåll samt hur stenen kommer att se ut vid torrt respektive vått väder och i slutänden är det upp er som kund att välja den kombination som passar era önskemål bäst.

Som inspirationskälla inför valet av gravsten kan ni läsa skriften ”Stenar berättar”. Välkommen in och hämta ditt exemplar hos oss.

Vi samarbetar med Orsa sten

Made in Glasriket, Småland

Det är verkligen en vacker och personlig gravsten som lyser upp gravplatsen under årets olika årstider.  En vanlig gravsten i glas väger 35 kg och mäter 50 x 70 cm och finns i olika former med olika motiv. Det är möjligt att formge en helt unik glasgravsten efter egna önskemål i samarbete med våra skickliga formgivare och hantverkare. Alla glasgravstenar tillverkas i Glasriket i Småland.

Vi erbjuder dessa vackra och unika glasgravstenar genom vår samarbetspartner Glasgravsten Sweden AB.

Kontakta oss

Fyll i formuläret nedan så hör vi av oss så fort vi kan.